Sunday, 28 October 2012

New Look

Assalammualaikum.

So,setelah beberapa jam aku bertapa depan laptop ni semata-mata untuk mengemas kini 
 kan blog ni,akhirnya berjaya jua.Alhamdulillah.I create this blog to share my story,my feelings to you guys.Cehh,tetiba cakap omputih pulak.Tak apa,berangan je.:p 

Baru je balik daripada kampung.Balik sempena Aidul Adha.Syukur Ya Allah.Malam sabtu,kitaorang buat BBQ!



                           Ni anak buah yang lebih tua umur daripada aku.hehe.Amar his name.:)



                 Syok dapat membakar. Aku duduk je tengok diaorang.PUTERI LILIN la katakan.haha.-.-



                                                     My cousin.Syamim.



                                                Jemput makan semua.:)


  
                                              Saja je suruh orang ambilkan gambar dia.
                                             
                                           


Jealous tak awak-awak semua.HAHA.Erm,ada ayam bakar,daging lembu yang baru disembelih tu pun ada.There is plenty of food.Rugilah siapa yang tak makan.My lovely cousin pun balik tau.I miss her so much.haha.Dia tak tau pun.Diam sudah.:)

Bercakap tentang Aidul Adha,pada pendapat aku lah,Aidul Adha ni bukan sahaja berkisar tentang pengorbanan suci Nabi Ibrahim AS dan anaknya Nabi Ismail AS.Hari Raya ni juga berkisar tentang pengorbanan Rasulullah SAW dan diri kita sendiri.Sudah banyak ke pengorbanan yang kita lakukan? Adakah pengorbanan kita semulia pengorbanan Nabi Ibrahim AS atau pun sebesar pengorbanan Rasulullah SAW.Semestinya kita tidaklah sampai ke tahap tersebut,namun apa yang boleh kita lakukan adalah mengorbankan seluruh jiwa kita untuk yang Maha Esa.Itu pun dah cukup.Allah itu Tuhan yang Maha Pemurah dan Penyayang.Allah akan memberi pahala atas apa-apa kebaikan yang kita lakukan walaupun sebesar zarah.That's why I love Him so dearly.Haha.shame la. :')

Okay,enough for today.Mata dah mengantuk.InsyAllah esok aku updated lagi okay.Jangan lupa baca doa tidur tau.Assalammualaikum.



0 comments: