Friday, 16 November 2012

A trip to Langkawi Part 1

Assalammualaikum.

Hai,sorry lama tak update.Busy?Dok eh.Malas je.:p Nampak tak tajuk dekat atas tu.Haritu aku pergi Langkawi dengan kawan-kawan.Best!Alhamdulillah.Dahlah cantik tempat-tempat dekat sana.Ruginya siapa yang tak pergi.


Hari 1


Selepas solat Asar dekat sekolah,pukul 5 something kitaorang dah bergerak.Dalam bas tidur tak nyenyak.Sejuk semacam.Kalah Iceland.:p Lepas tu kena pulak dengan cerita seram Koreanya, 'Red Shoes'.Dah lah malam-malam kena tengok benda yang tak sepatutnya.I mean ghost story laa.The Red Shoes.Korean punya ghost story.Apalah!Then,pukul 6 pagi kitaorang dah sampai jeti dekat Perlis.Sebelum kitaorang bertolak,pi masjid sekejap,solat Subuh.Yang tak tahannya,bilik air sikit sangat,soo kena la beratur panjaaang sangat.Masa subuh pun dah nak terlepas.Tapi,Alhamdulillah,sempat okay nak solat.Dekat jeti pula nampak my lovely cousin,Ila.Tapi dia takmperasaan aku pung,mata aku ni  je yang rajin terperasaankan dia.tak apa.:'(Lepas tu,kitaorang naik boat VIP.huahua.Thanks Mama Shima.:*Terhuyung-hayang naik bot.Nasib baik bukan jenis mabuk laut.Jakun sangat tengok air dekat laut tu.Cantik sangat.Banyak pulau-pulau yang cantik-cantik.Masuk je ke jeti Pulau Langkawi,nampak macam-macam kedai dalam Balai ketibaan,mata dah bersinar-sinar.:)Dah aim kedai ni nak masuk lepas ni.kihkih.Souvenior banyak sangat.Lagi-lagi chocolate.Pokai la duit eden.:'(


Kitaorang balik ke chalet dulu,mandi,bau busuk tau.Alhamdulillah,bilik tu not bad la.Romantic u know.Lampu dia,lampu mentol warna kuning tu.Bilik pun sejuk je sebab ada air-cond.katil pun empuk ditambah lagi dengan selimut yang tebal.Kalau tidur tak lena tu memang tipu le.Then,kitaorang pergi ke Underwater World.Cantik-cantik ikan dekat sana.Macam-macam bentuk.Comel.Ada ikan Nemo juga tau!:)Sempat la juga beli gelang dekat sana.Tapi tulisannya dah hilang,so tak boleh la nak bagi dekat mak cik Izati.sorry sayang.


Then,kitaorang pergi Island hopping.Best sangat.Ni first time tau.JAKUN!Abang tu ada ke patut dia buat drifting dekat laut.-.-But best.Mimi dekat sebelah dah tepuk tangan sebab dia suka abang tu buat drifting.Mimi.Mimi.Kitaorang pun pergi Tasik Dayang Bunting.Subhanalllah,cantik sangat environment dekat sana.Ya Allah,tak ada perkataan yang boleh diucapkan selain Subhanallah.:)See,Allah is the Greatest.Tapi pemandangannya ya,amat menyakitkan mata,Janganlah tanya kenapa.Kalau korang pergi sana,baru korang tau kenapa tempat tu menyakitkan mata.Dekat sana jugalah peristiwa hitam berlaku.Ada ke patut monyet-monyet dekat sana kejar kitaorang.-.-Taulah kitaorang ni comel-comel belaka,ia dak.haha.*muntahlah.Dia ambik mainan husna.Dia nak main agaknya.Kesian.Nasib baik ada Hero.hehe.Entah abang mana ntah tu yang sanggup mempertahankan kitaorang.Cewaah.Jiwang sungguh.Terror habis.:)Saya yang jalan depan sekali.Kalau monyet tu seekor dua ekor.tak kisah la.Tapi bila dah jadi lima ekor,tak ke naya jalan sensorang.-.-.Abang tu juga yang jalan ke depan dulu.:)Thanks Bro!Tak ke terjerit-jerit kitaorang.Kesian Eva kena kejar dengan monyet-monyet tuu.Lepas tu kitaorang pergi ke tempat yang ada Burung Helang.Banyak burung Helang berterbangan dekat situ.


Then,kitaorang pergi ke satu lagi pulau.Dekat sana boleh mandi-manda.Alkisahnya,Allah nak meguji aku,kaki aku kena landak laut.Can you imagine it?Ya Allah.masa tu rasa macam apa je.Nak menangis pun ada,sebab bisa sangat.Nasib baik ada penduduk dekat sana yang tolong keluarkan duri tu.Mama Shima pun tolong juga.Husna la yang paling kesian,walaupun dia kena sikit je,tapi bila terkena air,dia terasa bisa.Aku tak.Kesian dia.Sampai menangis-nangis.Bila teringatkan benda tuu,rasa macam'Aku ni macam gedik je'hehe.Astaghfirullah.Terpaksalah orang papah  naik bot.kesian korang.sorry naa.Melepas la aku nak naik Bananan Boat.Patutla anak Cikgu Shima cakap 'akak,jom naik banana boat''.Aku manalah tau apa kemende benda alah tuu.Aku ingatkan something macam permainan ke apa.-.- Dah kaki pun landak laut tu dah cucuk,nak buat gapo mana.ye dak? Then,cikgu suruh kemas-kemas nak balik ke bilik.Yela,sebab ramai orang yang sakit.*aku le tuu.But,sebelum tu abang boat tu bawa kitaorang pergi ke sebelah lagi pantai tengok ikan yang comel momel tuu berenang dekat-dekat.Sekali pandang macam tak ada apa-apa pun dekat situ,then bila abang tu bagi makanan je,perghh berpulun-pulun ikan tu datang.*okay memang jakun.Aku siap buat dramatic sound lagi dekat situ.mihmih.:p 


Malamnya,cikgu bagi kitaorang kebenaran untuk keluar malam.Outing?YESS.haha.Pertama kali dalam seumur hidup,keluar malam-malam dengan kawan-kawan.Alhamdulillah.Just nak rasa je macam mana.Kalau kita berkawan dengan orang yang baik-baik,mestilah aktivitnya baik-baik.Ye dak?haha.Lepas dah makan malam and solat jamak qasar,kitaorang keluar pergi mall yang berdekatan dengan chalet.Tak ada la besar sangat mall tu,tapi not bad la.Malam tu juga la first time aku minum dekat Starbuck.*jakun le sekejap.Mahalnya,MasyAllah.Kalau nak minum,kena ada orang belanja la.Kalau nak minum guna duit sendiri,say no la jawapannya.Dear zauj,I harap you belanja I.haha.*menggedik ni namanya.-.-


Lepas tu pergi pantai sekejapMerasa ombak pantai yang menenangkan.Deruan angin yang menyentuh pipi.*ayat jiwang sikit memalam ni.muahaha.Okay stop.Next,kitaorang pergi jenjalan cari cermin mata.Aku tak la.Kawan-kawan yang lain.Semua sepesen je cermin mata.Kami buddyz takkan terpisah.:p Okay,time untuk masuk tidur semuaa.Jumpa lagi esok.Assalammualaikum.

0 comments: