Tuesday, 27 November 2012

A Trip to Langkawi Part 2

Assalammualaikum.

Okay,we continued the other story.

Hari ke-2


Selepas solat Subuh,kitaorang pi sarapan dulu.Makanan dia sedap.Dah la tak payah nak bayar.:p eh,takla,sebenarnya dah dibayar sekali dengan duit sewa hotel.Ada pancake,tapi.aku tak ambil.-.- Aku tak ambik?Perghh.Lepas habis makan je,aku rasa menyesal tak ambik pancake tu.Tak apa.Tak ada rezeki masa tu.Tak apa.Tak apa.Lepas tu,kitaorang pergi tempat menjual segala yang berkenaan dengan gamat.Ramai sangat dekat kedai tu.haih.naik sesak aku.

Then,the next destination is cable car.Yes.Gayat?Haha,dah macam beruk aku dalam cable car tu.-.- I'm screaming sebab takut terjatuh cable car tu.Menyeramkan tau.Tinggi betul.Buat naya je kalau terjatuh.Nuzubillah.But,sebelum nak naik cable car tu,selama 2 jam kena tunggu tau.Dah lah panas tak terkata.Ramai orang pulak tu.Nak beratur punyalah panjang.Tapi,untuk melihat keindahan cipataan Allah SWT,terpaksa ku gagahkan iman ini agar bersabar.:') so,I take this opportunity dengan bershopping.Hikhik.Beli KIPAS TANGAN je kott.:p sebab panas sangat.And makan aiskrim dekat sana sambil melihat ikan berenang di dalam kolam.Ikan kaloi.Ohh,ikan kaloi.:p Bila dah sampai giliran kitaorang,it's so amazing.Pemandangannya,Subhanallah.Dekat atas tu dah jakunn sangat.Ini baru dekat MALAYSIA tau,bukannya dekat tempat lain.:)

Dekat atas sana,cuacanya sejuk berbanding dengan dekat bawah.Yela,air pressure lebih tinggi di kawasan yang tinggi,so temperature mestilah la low.Eceh,dah masuk bahagian Science la pula.:p Then,kitaorang dibawa ke pantai untuk menikmati makanan tengah hari di sana.Wah,romantik gitu.Tapi,kalau dengan zauj I lagi romantik.:)Tapi,belum lagi la.Lama lagi.-.- berangan lagi.Okay,shopping time!CHOCOLATE.banyak sangat chocolate dekat sana.Aku tak tau pun yang Pulau Langkawi tu Chocolate King.hihi.Sampaikan 3 buah kedai kitaorang pergi beli chocolate.Mahal,memangla mahal.

Malamnya kitaorang ada BBQ.Tapi,kena masak sendiri la.At least dapatlah juga makan BBQ tu.Penatlah juga.Nasib baik tempat tu dekat dengan pantai.Malam-malam tu kitaorang layan jiwang sekejap.Duduk tepi pantai.Tengok ombak.*silakan mata ke atas tangan di atas bahu.Esoknya pula cikgu suruh bangun awal.Pukul 6,kita dah nak gerak balik.Double what?!Balik?No wayy,tapi kena la juga ikut.ye dak?Tak mau aku duduk situ sensorang.-.- menyeramkan.Okaylah.Sampai sini je dulu.Assalammualaikum.

0 comments: